U heeft wellicht weleens gehoord van het vernieuwen van een dak, maar wat is dat nu eigenlijk precies? Wanneer we het hebben over een dak, dan gaat dat in de meeste gevallen over een plat dak of een hellend dak. Dit laatste is een ander woord voor een schuin dak. Deze zijn meestal belegd met dakpannen.

Meer onderhoud voor een plat dak

Een plat dak heeft in de regel meer onderhoud nodig dan een schuin dak dat is voorzien van dakpannen. Dat heeft ermee te maken dakpannen erg stevig zijn en dat water er gemakkelijk vanaf zal vallen. Bij een plat dak kan het water en bladeren die blijven liggen ervoor zorgen dat er sneller lekkage is, dat zijn de mensen van dakwerken Lille ook maar al te vaat langs komen. Wanneer gesproken wordt over het vervangen van het dak, dan spreekt men meestal over de dakbedekking van een plat dak. In veel gevallen wordt daar overigens het materiaal bitumen voor gebruikt. Het gaat ongeveer zo’n 20 – 25 jaar mee, alhoewel dit in sommige gevallen langer kan zijn.

De dakbedekking vervangen is een klus voor een vakman, ook wel een dakdekker genoemd. Deze vakmannen specialiseren zich in deze klus. In veel gevallen kan de bestaande laag blijven zitten en kan de nieuwe laag daar overheen gebrand worden. In specifieke gevallen is dit een lastiger verhaal, omdat het slechts enkele keer gedaan kan worden. Als het op uw dak al meerdere malen gedaan is, dan kan het noodzakelijk zijn dat de oude dakbekleding eerst verwijderd moet worden. Dit kan extra kosten met zich meebrengen.

Wat kost de dakbekleding eigenlijk?

Een dergelijke vraag beantwoorden is erg lastig, het is namelijk van vele factoren afhankelijk. De oppervlakte van het dak en de kwaliteit van de gebruikte materialen speelt hier absoluut een rol bij. U kunt altijd een prijsopgave opvragen bij uw specialist in Herentals en omgeving. Vaak is het dan ook het meest logisch om naar de kosten per vierkante meter te kijken. Deze liggen doorgaans tussen de €40 – €50 per m2. Als u offertes gaat vergelijken is het dus altijd wel belangrijk om dit te vergelijken, u kunt dan een eerlijke vergelijking maken tussen de diverse vakmannen die de klussen kunnen aanbieden.