Energiekosten, iedereen met een woning heeft ermee te maken. Of u nu een woning huurt of deze in eigen bezit heeft, de energiekosten zijn vaak gelijk. Bij een eigen woning heeft u wel meer mogelijkheden.

Zo kunt u namelijk vaak zelf een eigen ketels uitzoeken en bent niet afhankelijk van de verhuurder welke ketel in uw woning hangt. Ook kunt u met een koopwoning meer doen met isolatie. Toch een belangrijk onderdeel. Want met goede isolatie kunt u de warmte die u stookt beter binnen houden.

Anders gezegd: dit zorgt ervoor dat er minder energie nodig is om uw woning warm te houden. Vooral belangrijk in de wintermaanden natuurlijk. Maar welke vormen van isolatie zijn er allemaal? Een vraag die wij in dit artikel zullen proberen te beantwoorden.

Er zijn diverse vormen van isolatie. Een groot rendement is er echter te behalen met het isoleren van uw spouwmuur. Dat zorgt ervoor dat uw muren met isoleren. De spouw is een gedeelte tussen uw buiten en binnenmuur. De spouw kan opgevuld worden een isolatie materiaal. Aangezien deze tussenmuur uw complete muur omvat, heeft dit een grote impact op de isolatie.

muur isolatie

Hoe groter uw muur, hoe meer isolatie materiaal er aangebracht moet worden.

 

De investering valt overigens behoorlijk mee. Natuurlijk kost het wat geld, maar deze investering kan zichzelf terugverdienen. Zeker als we naar de stijgende energieprijzen kijken, zal dit het enkel kunnen versnellen. Energieprijzen blijven in Belgiƫ namelijk stijgen en nog veel woningen zijn niet voorzien van isolatie, dit maakt het voor veel huiseigenaren interessant.

Het is natuurlijk afhankelijk van uw huidige verbruik hoeveel u potentieel zou kunnen gaan besparen. Het bedrijf dat de isolatie kan komen plaatsen kan hiervoor een berekening voor u maken. U zult in veel gevallen zien dat de investering erg interessant is omdat deze zich, zoals eerder aangegeven, makkelijk zal terugverdienen.

Hoe groter uw muren zijn, hoe meer besparing er gerealiseerd kan worden. Een offerte opvragen is dan ook een goed idee als u wilt besparen. Als de isolatie alleen niet voldoende voor u is, kunt u ook overwegen om direct een zuinigere condensatieketel (HR ketel) laten plaatsen. Dit kan voor een nog grotere besparing zorgen en uw energie factuur nog verder drukken.