Wanneer u uw mobiele telefoon regelmatig gebruikt, betekent dit ook dat deze vol zit met inhoud waar u om geeft. Niet alleen apps, maar ook berichten, afbeeldingen en nog veel meer waar u niet vanaf wilt als u overschakelt naar een nieuwe mobiele telefoon. Het kan gaan om sms, foto’s die je hebt gemaakt met de camera, muziek, adresboek om iets te noemen.

Het probleem bij het wisselen van telefoon is dat mobiele telefoons van verschillende merken al deze informatie op verschillende manieren verwerken en het daarom niet zo eenvoudig is om alleen de telefoons aan te sluiten en de inhoud te laten verzenden. Het is vooral problematisch als de nieuwe en de oude telefoon verschillende besturingssystemen hebben, maar dat is precies het soort problemen dat we hier moeten overbruggen. 

Het is gemakkelijk

Laten we beginnen met de eenvoudigste. Door regelmatig de gemaakte foto’s op te slaan met de camera van uw mobiele telefoon, bent u zeker dat u geen belangrijke herinneringen verliest. Dit is zo duidelijk van toepassing, zelfs als u de mobiele telefoon niet hoeft te veranderen. De foto’s (en films voor dat gedeelte) in de telefoon zijn gemakkelijk om eruit te komen en als u geen computer wilt gebruiken, kunt u via wifi rechtstreeks vanaf de telefoon overschakelen naar een webgebaseerde service waarbij de foto’s op een veilige manier worden opgeslagen. Het kunnen services zijn zoals Dropbox, maar het kan ook de respectieve service van de mobiele fabrikant of het besturingssysteem zijn. U kunt meer informatie over de details in het vak naast afbeeldingen lezen en hoe u ze het gemakkelijkst kunt opslaan. Door continu te zorgen dat u back-ups op uw afbeeldingen hebt, betekent dit dat ze veilig zijn wanneer uw telefoon per ongeluk verdwijnt of breekt.

Het adresboek in de cloud

cloud opslagEen idee bij het overbrengen van inhoud tussen twee mobiele telefoons is dat een computer een algemeen vast punt is. U kunt vervolgens afbeeldingen en contactpersonen synchroniseren met de computer van de oude telefoon naar de computer en vervolgens dezelfde procedure uitvoeren met de nieuwe telefoon, zodat de gesynchroniseerde informatie daar eindigt. Het heeft echter voordelen om het adresboek en de agenda online op te slaan en zowel de computer als de telefoon en misschien ook de tablet hiermee te verbinden en zo alle gegevens zonder problemen up-to-date te houden. Vrijwel alle telefoons werken vandaag zo. Door u aan te melden bij uw accounts met Google, Microsoft en Apple’s Icloud-zaak, heeft u al uw informatie beschikbaar op zowel computer als telefoon, nieuw en oud.

De strategie die je zou moeten gebruiken om alles van waarde te halen uit je oude telefoon is nu een beetje anders dan een paar jaar geleden. Op het web gebaseerde zogenaamde cloud services betekenen dat bepaalde inhoud niet in de telefoon zelf zit, maar via het net even gemakkelijk toegankelijk is op zowel uw oude als uw nieuwe telefoon. Dit is bijvoorbeeld vaak van toepassing op uw contacten. Wat voorheen veel werk kostte om nu op te lossen, zorgt vaak voor min of meer automatisch door simpelweg in te loggen op uw Google-account of overeenkomstig de eerste keer dat u uw nieuwe telefoon start. Wil je een sim only abonnement met onbeperkt internet? Bekijk en vergelijk de abonnementen dan via: simonlyonbeperktinternet.com

Het eenvoudigste om te doen is om van een Iphone naar een nieuwe Iphone te schakelen. Het is echt de enige keer dat alles wordt geleverd, van de oude telefoon tot de nieuwe. De voorwaarde voor de overdracht van Apple naar het werk is dat u een back-up van de inhoud van de oude telefoon hebt gemaakt op een computer of op Icloud en vervolgens aangeeft dat de nieuwe telefoon moet worden ingesteld vanaf die bron. Vervolgens alles van foto’s tot apps, instellingen, opgeslagen berichten en andere dingen in de telefoon bij te houden.

Wanneer de fabrikanten willen helpen

appsEr zijn waarschijnlijk velen van ons die een kleine verandering in een mobiele telefooncentrale hebben aangebracht, en vooral als het een verandering betreft van het ene naar het andere besturingssysteem. Je hebt misschien zowel gewoontes als favoriete apps gemaakt en je wilt helemaal opnieuw beginnen. Gelukkig zijn verschillende fabrikanten zich gaan realiseren wat ze kunnen winnen door klanten aan te trekken en daarom tools ontwikkelen om het overstappen van een andere naar een nieuwe te vereenvoudigen. Fabrikanten staan ​​echter niet op het punt om het gemakkelijk te maken om alle inhoud op een oude telefoon te krijgen, zodat u uw inhoud naar het nieuwe dutje van de concurrent kunt verplaatsen. Dus laten we eens kijken wat de fabrikanten doen om u te helpen uw inhoud over te zetten naar hun nieuwe dutje.

Sony is de grootste producent op dit gebied. Er is wel een speciale kabel voor nodig, maar als je die hebt, kun je je oude telefoon (zelfs als het een Iphone is) rechtstreeks met een kabel aansluiten op bijvoorbeeld de nieuwe Sony Xperia Z1 Compact en niet via een computer weggaan. Het gaat echter met verschillende fabrikanten goed. Wanneer u uw nieuwe telefoon voor de eerste keer start, krijgt u vaak de vraag of u alleen maar het adresboek van de oude telefoon wilt overbrengen. Dit gebeurt omdat u alleen bluetooth op beide telefoons activeert, zodat alles draadloos wordt overgedragen. De verschillende speciale oplossingen van de fabrikant kunt u hier nader bekijken.